Haarsma logo Wit

Ludith Haarsma

Mr. Ludith H. Haarsma is gespecialiseerd in arbeidsrecht, insolventierecht, ondernemingsrecht, bouwrecht, personen- en familierecht.

Ludith Haarsma is in de zomer van 1966 geboren in Friesland, in Heerenveen om precies te zijn. Een sportstad waar Ludith volop van geproefd heeft; judo, atletiek, wielrennen, tennis en korfbal werd fanatiek beoefend en ook heeft zij in een blauw met wit shirt met pompebleden over de grasmat gelopen bij SC Heerenveen. De zwarte band is nog niet gehaald maar daar wordt aan gewerkt en tennis en ondertussen ook golf wordt tussen de bedrijven door beoefend. Daarnaast heeft Ludith een passie voor Friese paarden en voor klassieke muziek waarbij ze zowel actief als passief geniet van beide. Het door haar gefokte paard Qanter - zoon van Jasper - is op deze site te zien vanwege zijn fiere uitstraling en prachtige beweging.

De gedrevenheid die kenmerkend is voor Ludith kan zij ook kwijt in haar grootste hobby's; de advocatuur en de mediation. Nadat Ludith 5 jaar bij de Rechtbank Leeuwarden heeft gewerkt en wel bij het Kantongerecht staande en gelegen aan het Droevendal, is zij gaan werken voor een klein advocatenkantoor in Leeuwarden; Winnips en Schutz advocaten. Vervolgens werd zij benaderd door het toenmalige kantoor Riedstra, Tuinman Sleijfer advocaten en daarna door Trip Advocaten. Bij beide kantoren heeft zij enkele jaren gewerkt waarna zij in het jaar 2000 voor zichzelf is begonnen aan de Kraneweg 48 te Groningen. Dit kantoor is destijds geopend door de Friese advocaat Willem Anker.

Het ondernemersgezin waar Ludith uit komt verklaart wellicht haar enorm sterke feeling met het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. De passie voor het personen en familierecht en dan met name zaken waarin het gaat om uitleg van huwelijks voorwaarden, verdelingen van boedels alsook kwesties waar belangen van kinderen in het gedrang zijn vloeit voort uit haar gevoel voor mensen en medemenselijkheid. Je zou kunnen stellen dat Ludith een mensenmens is met een zakelijke inslag die volop voor haar clienten gaat op strategische wijze. Ervaringen met ellenlange procedures waarbij belangen van alle betrokkenen volstrekt niet werden gediend maar veronachtzaamd verklaart haar keuze om ook registermediator te worden. Het is prachtig wanneer het lukt partijen naar een compromis te begeleiden op lijdelijke, neutrale wijze zodat men weer verder kan met of zonder elkaar.

Lid Insolad
Lid Vereniging van bouwrechtadvocaten
Lid VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland)
Lid VNAA (Vereniging Noord-Nederlandse Arbeidsrecht Advocaten)
MfN Registermediator

l.haarsma@haarsma-advocaten.nl
088-4227777

Neem contact op:

Contactformulier Ludith Haarsma

Vul hier uw naam in

Vul hier uw e-mailadres in

Vul hier uw telefoonnummer in

Vul hier het onderwerp van uw bericht in

Vul hier uw bericht in

Ongeldige invoer

Haarsma Advocaten


Hoofdweg 288
9765 CN Paterswolde
Kvk nr. 02070047


tel. 088 4227777
fax. 088 4227722

Postadres
Postbus 36
9765 ZG Eelde


Route en Contact

Paterswolde