Haarsma logo Wit

Judith Jansen

 

Ik ben Judith Jansen en ik ben sinds September 2021 werkzaam bij Haarsma Advocatenkantoor in de hoedanigheid van Bureaujurist.

Ik ben opgegroeid in het noorden van Groningen en heb Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Allereerst heb ik de Bachelor Rechtsgeleerdheid met als afstudeerrichting Internationaal en Europees recht gevolgd. Gedurende deze studie ben ik erachter gekomen dat ik vooral interesse heb in het Nederlandse privaatrecht. Vervolgens heb ik daarom de Master privaatrecht gevolgd. Naast de verplichte vakken heb ik mij verdiept in het ondernemingsrecht, verzekeringsrecht en  het recht betreffend personenschade.

Naast mijn studie heb ik jaren gewerkt in een Restaurant en ben ik meerdere jaren actief geweest in het bestuur en orkest van een lokale muziekverenging. In mijn jeugd heb ik meerdere sporten beoefend, maar tegenwoordig houd ik mij in mijn vrije tijd voornamelijk bezig met de paardensport. Meer specifiek heb ik een passie voor het opleiden van jonge (spring)paarden en het geven van instructie aan andere ruiters.

Deze interesse voor de paardensport heb ik kunnen combineren met mijn studie bij het schrijven van mijn masterscriptie. Mijn masterscriptie is een onderzoek naar de toepassing van artikel 7:18 lid 2 BW op levende dieren. Dit artikel bevat een bewijsvermoeden voor het geval een zaak bij een consumentenkoop na aflevering niet blijkt te voldoen aan het overeengekomene. Een probleem wat veelvuldig voorkomt bij paarden, want het overgrote deel van de jurisprudentie die ik heb onderzocht gaat over deze dieren. Ook in mijn eigen kenniskring bleken mensen zich af te vragen wat hun juridische positie is, wanneer hun gekochte dier na aflevering toch opeens niet zo gezond blijkt te zijn.

Naast andere privaatrechtelijke casussen, houd ik mij dan ook graag bezig met dergelijke vragen gericht op het hippische recht. Ik begrijp hoe het er aan toe gaat in de paardenwereld en ‘versta’ de taal. Aan mij hoeft niet meer uitgelegd te worden wat het bijvoorbeeld betekent als een paard een ‘luchtzuiger’ is.

IMG1266
IMG8314

paterswolde@haarsma-advocaten.nl
088-4227777

Neem contact op:

Contactformulier Judith Jansen

Vul hier uw naam in

Vul hier uw e-mailadres in

Vul hier uw telefoonnummer in

Vul hier het onderwerp van uw bericht in

Vul hier uw bericht in

Ongeldige invoer

Haarsma Advocaten


Hoofdweg 288
9765 CN Paterswolde
Kvk nr. 02070047


tel. 088 4227777
fax. 088 4227722

Postadres
Postbus 36
9765 ZG Eelde


Route en Contact

Paterswolde