Mediation bij Haarsma

Ludith Haarsma is advocaat en tevens MfN registermediator. Mr. Haarsma is onder meer gespecialiseerd in familiezaken in de breedste zin van het woord. Zij is verbonden aan de rechtbanken Noord Nederland en Amsterdam als mediator. Daarnaast draait zij mee in een pilot van de rechtbank Rotterdam als mediator in insolventiezaken. Tevens is zij werkzaam als arbeidsmediator en bouwmediator. Mr. Haarsma geeft bovendien les bij een ADR- en MfN-erkend opleidingscentrum te Hoogersmilde alwaar zij het juridische blok van de opleiding Familiemediaton verzorgt.


Susanne Fiscalini is sedert 1 juli jongstleden ook mediator. Daarnaast is zij conflictbemiddelaar. 

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Mediation in plaats van de rechter

Heeft u een probleem met een persoon of een organisatie waar u samen niet uitkomt? Dan kunt u kiezen voor mediation. Dit is vaak minder ingrijpend dan de stap naar de rechter. Ook kan mediation tijd en geld besparen. Bij mediation werkt u zelf aan een oplossing, maar krijgt u er deskundige hulp bij. Mediation heeft in meer dan de helft van de gevallen een geheel of gedeeltelijk goede afloop.

Wat doet een mediator?

De mediator is een specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet, maar hij helpt u om een oplossing te vinden. De mediator is onafhankelijk. Beide partijen moeten vertrouwen in hem hebben.

Afspraken mediation in overeenkomst

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

kijk voor meer informatie op https://www.haarsmamediation.nl

ludith-haarsma-2 Susanne M. FiscaliniSusanne M. Fiscalini

Haarsma Advocaten


Hoofdweg 288
9765 CN Paterswolde
Kvk nr. 02070047


tel. 088 4227777
fax. 088 4227722

Postadres
Postbus 36
9765 ZG Eelde


Route en Contact

Paterswolde